Onze diensten

eBROK/GCP-WMO

ONZE DIENSTEN

GCP-WMO / eBROK©

CTCM biedt verschillende trainingsmogelijkheden aan. Op verzoek kunnen de trainingen ook in het Engels worden aangeboden. Neem contact met ons op via training.ctcm@mumc.nl, dan bespreken we graag uw wensen.

 

GCP-WMO training

CTCM biedt klassikale en online (live) GCP-WMO trainingen aan. De GCP-WMO training is geschikt voor (arts)onderzoekers, apothekers, psychologen, promovendi, (research)verpleegkundigen, researchcoördinatoren etc. die klinisch onderzoek doen. Onze GCP-WMO trainingen zijn geaccrediteerd voor medisch specialisten (KNMG-GAIA).

 

Volledige GCP-WMO training

De volledige GCP-WMO training duurt een hele dag en biedt alle informatie die nodig is ter voorbereiding op deelname aan het GCP-WMO examen. In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: de Internationale ICH E6 (R2) Good Clinical Practice richtlijn, de Wet Medisch wetenschappelijk onderzoek met Mensen (WMO), Europese wetgeving waaronder de Clinical Trials Regulation en Medical Devices Regulation, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 

Herregistratie training

Naast de volledige GCP-WMO training biedt CTCM ook een GCP-WMO herregistratie training aan. Door het volgen van deze herregistratie training wordt de geldigheid van het GCP certificaat met 3 jaar verlengd. Eventueel kunnen de volledige GCP-WMO training en de herregistratie training gecombineerd worden, waarbij de cursisten voor de herregistratie in de middag aansluiten bij de groep die de volledige GCP-WMO training volgt.


Basisintroductie GCP-WMO

Is een volledige GCP-WMO training niet nodig, dan is een korte kennismaking met GCP-WMO wellicht meer geschikt voor u en kunnen wij de training Basisintroductie GCP-WMO aanbieden.

 

GCP-WMO examen

Het GCP-WMO examen is een landelijk examen dat wordt georganiseerd door het Examenbureau Medisch-Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO). Na het behalen van dit examen volgt een registratie in het GCP-WMO register met een geldigheid van 3 jaar. Het GCP-WMO examen kan zowel online worden afgelegd als op diverse locaties in Nederland. Kijk voor de actuele examendata en locaties op de website van EMWO. Indien u het GCP-WMO examen in het MUMC+ wilt afleggen, neem dan contact op via training.ctcm@mumc.nl.

 

Overige trainingen

Naast GCP-WMO trainingen biedt CTCM ook trainingen aan over een specifiek onderwerp, zoals onderzoek met medische hulpmiddelen en geneesmiddelenonderzoek.

De Medical Devices Regulation (MDR) is van kracht gegaan op 26 mei 2021 en is van toepassing op alle medische hulpmiddelen die binnen de Europese Unie worden verkocht. Op 31 januari 2022 is voor geneesmiddelenonderzoek de Europese Clinical Trials Regulation (CTR) ingegaan, ter vervanging van de Clinical Trials Directive (CTD). 

Trainingen omtrent deze nieuwe wetgeving worden door ons op maat aangeboden. Informeer naar de mogelijkheden.

 

eBROK

Het bezit van een BROK© certificaat is binnen Maastricht UMC+ vereist om WMO-plichtig onderzoek te mogen uitvoeren. Ter voorbereiding op het landelijk BROK© examen wordt een blended cursus (e-learning en centrum specifieke bijeenkomst) aangeboden op het gebied van Wet- en Regelgeving inzake klinisch onderzoek (eBROK©). Alle Universitair Medische Centra (UMC) vereisen dat onderzoekers die WMO onderzoek uitvoeren, het certificaat hebben gehaald. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Vier keer per jaar vindt het BROK© examen in het MUMC+ plaats. Daarnaast zijn er doorlopend online examens beschikbaar. Klik hier om u in te schrijven.

Tegenwoordig verloopt de herregistratie van de BROK© enkel nog online. Om uw herregistratie te volgen gaat u naar https://nfu-ebrok.nl/. Denk erom dat u de herregistratie module doorloopt voordat uw certificaat verloopt! De datum waarop uw certificaat verloopt kunt u vinden in het BROK-register.

Voor meer informatie over de eBROK© kunt u de website van de NFU raadplegen.