Onze diensten

eBROK/GCP-WMO

Het CTCM biedt verschillende trainingsmogelijkheden aan.

eBROK

Het bezit van een BROK© certificaat is binnen Maastricht UMC+ vereist om WMO-plichtig onderzoek te mogen uitvoeren. Ter voorbereiding op het landelijk BROK© examen wordt een blended cursus (e-learning en centrum specifieke bijeenkomst) aangeboden op het gebied van Wet- en Regelgeving inzake klinisch onderzoek. Alle Universitair Medische Centra (UMC) vereisen dat onderzoekers die WMO onderzoek uitvoeren, het certificaat hebben gehaald of dit binnen 6 maanden na aanvang van de studie behalen. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

Tegenwoordig verloopt de herregistratie van de BROK alleen nog maar online. Om je herregistratie te volgen ga je naar https://nfu-ebrok.nl/.

Denk erom dat je de herregistratie module doorloopt voordat je certificaat verloopt (datum einde certificaat kun je hier vinden: https://www.nfu.nl/themas/randvoorwaarden-wetenschappelijk-onderzoek/brokr/brokr-register

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een alternatieve invulling van de CSB & de BROK examens, zodat de eerstvolgende data in Maastricht weer volgens planning doorgang kunnen vinden. Zodra hier meer duidelijkheid over bestaat publiceren we deze informatie op onze website.

Data centrum specifieke bijeenkomsten voor de eBROK®

  • 22 maart 2021

  • 19 mei 2021

  • 30 september 2021

  • 22 november 2021

Data BROK (en GCP) examens

  • 06 april 2021

  • 02 juni 2021

  • 14 oktober 2021

  • 06 december 2021

Daarnaast zijn er doorlopend online examens beschikbaar.

Klik hier om je in te schrijven.

Voor meer informatie over de eBROK© kunt u de website van de NFU raadplegen.

Overige trainingen

Heeft u of uw afdeling behoefte aan een training op maat zoals GCP WMO of een ander specifiek onderwerp zoals Medical Devices wet- en regelgeving? Personen die niet direct verantwoordelijkheden dragen binnen klinisch onderzoek hoeven niet in het bezit te zijn van een BROK© certificaat, maar kunnen volstaan met een GCP-WMO cursus. Neem contact met ons op via training.ctcm@mumc.nl dan bespreken we graag uw wensen en onze mogelijkheden. Op verzoek kunnen de cursussen ook in het Engels of Duits worden aangeboden.