Nieuws

Nieuws blok

Nieuwe Research Code MUMC+

20-02-2020

Per januari 2020 is de Research Code Maastricht UMC+ vernieuwd. De nieuwste versie  kan worden gedownload via: https://www.mumc.nl/research/research-code. Hier is ook een samenvatting te lezen.

​Het Maastricht UMC+ beschikt sinds 2012 over een Research Code. Deze biedt iedereen die met onderzoek te maken heeft een heldere weergave van gedragsregels voor het ethisch en maatschappelijk verantwoord handelen bij wetenschappelijk onderzoek.

De Research Code Maastricht UMC+ is opgedeeld in 12 hoofdstukken en onderschrijft de vijf principes zoals gedefinieerd in de Nederlandse gedragscode Wetenschappelijke Integriteit: eerlijkheid, zorgvuldigheid, transparantie, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid. Verder worden onder meer richtlijnen en regels gegeven voor bijvoorbeeld verdeling van auteurschappen, het verrichten van onderzoek met proefpersonen of patiënten en hoe integer om te gaan met wetenschappelijke data.

Vragen over de Research Code? Neem contact op met dr. Els Swennen (Beleidsadviseur Onderzoek) via: els.swennen@maastrichtuniversity.nl