Nieuws

Nieuws blok

Uitnodiging MDR-webinar Klinisch Onderzoek

07-06-2021

Op 26 mei 2021 is nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden op het gebied van medische hulpmiddelen (Medical Device Regulation, MDR). NFU en NVZ organiseren samen met ZKN en FMS een reeks webinars over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. In dit webinar gaat het over de gevolgen van de MDR voor het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen.

Datum: dinsdag 15 juni  2021: 16.30 – 17.30 uur

Aanmelden

U kunt zich direct en eenvoudig aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met de link naar het webinar.

​​​​​​​Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, (software) ontwikkelaars, vervaardigers, biomedisch technologen, klinisch fysici, klinisch technologen, medisch technici, laboratorium specialisten, laboranten en medewerkers van ondersteunende afdelingen die op enigerlei wijze te maken hebben met klinisch onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. Bent u betrokken bij het bij het klinisch onderzoek van, aan of met medische hulpmiddelen dan biedt dit webinar u de gelegenheid om actuele en relevante kennis op te doen over de impact die de MDR hierop heeft.

Wat kunt u verwachten?

In een programma van een uur bespreken we de eisen die de MDR stelt met betrekking tot het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. De veranderingen t.o.v. de vroegere wetgeving en de relatie met de WMO worden toegelicht aan de hand van de leidraad van de CCMO en het NFU handvat ‘klinisch onderzoek’. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Na afloop worden de vragen en antwoorden beschikbaar gesteld.   

Programma

  • Inleiding
  • Toelichting CCMO leidraad en NFU handvat
  • Tips en aandachtspunten voor implementatie
  • Beantwoording van vragen
  • Afsluiting

Het webinar wordt geleid door experts die hun up-to-date kennis graag met u delen. Sprekers zijn Herke Jan Noordman, Klinisch Fysicus, UMC Utrecht, en Heleen Rienstra, Project manager, UMC Utrecht. 

Het CTCM is betrokken als moderator tijdens het webinar.